Heitinga en Huntelaar scoren voor winnend Oranje tegen Kroatië

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Kroatië met 0-3 gewonnen. De enige twee Ajacieden in de basis van Oranje; John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar, waren verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten van het team van Marco van Basten. Heitinga tekende in de negende minuut voor de openingstreffer. Met een fraaie snoekduik kopte hij de bal na een vrije trap van Wesley Sneijder binnen. In de 37ste minuut verdubbelde Huntelaar de voorsprong van het sterk spelende Nederlands elftal. De spits tikte een voorzet van Tim de Cler behendig door de benen van de Kroatische doelman.

Jan Vennegoor of Hesselink bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-3. Hij scoorde op aangeven van Ibrahim Afellay. Ook Urby Emanuelson stond op dat moment ook in het veld. De Ajacied, die zich ’s middags pas meldde bij de selectie, kwam een kwartier voor tijd in het veld voor ploeggenoot Huntelaar. Maarten Stekelenburg bleef de hele wedstrijd op de bank.

Overige Ajax-internationals
Buiten de vier Nederlanders waren nog meer Ajacieden woensdagavond actief in oefeninterlands. Kennedy speelde met Zweden 0-0 gelijk in en tegen Turkije. Rasmus Lindgren kwam niet in actie vanwege een kwetsuur. Denemarken (Kenneth Perez en Dennis Rommedahl) won met 1-2 bij Slovenië. Roemenië (George Ogararu) verloor met 1-0 van Israel. België (Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen) versloeg Standard Luik met 2-0. Luis Suarez hielp Uruguay tegen Colombia aan een gelijkspel. De Ajax-aanvaller maakte in Montevideo vijf minuten voor tijd de 2-2.

Related posts