Geblesseerde Vurnon Anita op de weg terug

Vurnon Anita is bijna hersteld van zijn heupblessure. De 18-jarige middenvelder hoopt volgende week bij Jong Ajax weer langzaam de groepstraining te kunnen hervatten. ,,Het gaat heel goed”, laat Vurnon Anita opgetogen weten op de clubsite van Ajax. ,,Ik heb nergens meer last van, kan goed lopen en hoop dat ik volgende week weer een beetje mee kan trainen met Jong Ajax.” Hoopvolle woorden van de jonge Ajacied, die nu al drie maanden uit de roulatie is vanwege een heupblessure. Wat was er mis met het gewricht? ,,Er zat een opgedroogde bloeduitstorting bij mijn heup”, legt hij uit. ,,Een oude blessure, maar ik kreeg er steeds meer last van.”

Een operatie bleek noodzakelijk. Anita ging 10 december in België onder het mes. ,,Die bloeduitstorting is toen eigenlijk weggespoeld”, zegt de voetballer, die in de jeugd al eens zijn kuitbeen brak. ,,Een kleine operatie, ik hoefde maar één nacht in het ziekenhuis te blijven. Daarna heb ik nog wel tien dagen op krukken moeten lopen. Het viel me al met al best mee, ik heb ook haast geen pijn gehad.”

De revalidatie van Anita verloopt tot dusver zonder grote problemen. Deze week trainde hij weer voor het eerst buiten op de Toekomst. Daarvoor hield hij zich voornamelijk bezig met fietsen en krachttraining. Langzaam komt het moment in zicht dat hij weer mag doen wat hij liefste doet: voetballen. ,,Ik kom dit seizoen zeker nog in actie voor Jong Ajax”, zegt hij vastberaden. ,,En hopelijk ook nog voor Ajax 1, al zal dat niet eenvoudig worden.”

Bron: Ajax.nl

Related posts