FC Twente – Ajax wellicht wèl in Duitsland?

FC Twente speelt mogelijk de laatste wedstrijden van het seizoen buiten de Nederlandse landsgrenzen. Het bestuur van de club onderzoekt de mogelijkheden om uit te wijken naar Duitsland vanwege de verbouwing van het eigen Arke Stadion. De wedstrijd FC Twente – Ajax staat op 23 maart op de agenda.

Eind februari zullen de bouwplannen voor de uitbreiding van het huidige onderkomen definitief bekend worden, en vanaf dan zal er dan ook hard gewerkt worden om de nieuwe capaciteit (zo’n 24.000 plaatsen) zo snel mogelijk te realiseren. Mochten de Tukkers zich plaatsen voor de play-offs, dan is de kans groot dat het stadion tegen die tijd niet geschikt is om voetbalsupporters te herbergen.

“Aan de hand van de bouwplannen bekijken we of we al dan niet ergens anders moeten gaan spelen,” aldus woordvoerder Richard Peters in de Twentsche Courant Tubantia. De Enschedeërs kunnen reken op de steun van de voetbalbond. “Nood breekt nu eenmaal wetten,” reageerde directeur betaald voetbal Henk Kesler op de plannen.

Begin dit seizoen deed VVV-Venlo een voorstel deed om de topduels tegen Ajax, Feyenoord en PSV af te werken in Duitsland, maar de Limburgers stuitten op tegenstand van de Duitse autoriteiten. Zij vreesden voor supportersrellen en zagen af van de ontvangst van de traditionele top drie.

Bron: Voetbalzone

Related posts