Emanuelson toch nog opgeroepen voor Oranje

Urby Emanuelson vliegt woensdag naar Kroatie voor de oefeninterland van het Nederlands elftal. De verdediger is dinsdag op het laatste moment opgeroepen voor de oefeninterland in Split. Bondscoach Marco van Basten besloot hiertoe omdat het onzeker is of Wilfried Bouma en Denny Landzaat kunnen meedoen. De Oranje-internationals hebben beiden last van een lichte hamstringblessure.

Het zal woensdag vlak voor aanvang van de oefeninterland duidelijk worden of zij inzetbaar zijn. “Met Emanuelson hebben we dan in ieder geval nog een speler achter de hand”, aldus de woordvoerder van het Nederlands elftal tegenover De Telegraaf.

De kwetsuren van Bouma, Landzaat en ook Joris Mathijsen maken de keuzes voor de keuzeheer er niet ruimer op. Robin van Persie, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij, Clarence Seedorf, André Ooijer en Orlando Engelaar maakten al om uiteenlopende redenen de reis naar Zuid-Oost Europa niet mee.

Related posts