Zaakwaarnemer Kuffour: ‘Samuel tekent in zomer zeker bij Ajax’

Sammy Kuffour blijft ook na de zomer bij Ajax. Daar is zijn zaakwaarnemer Giuseppe Dello Russo van overtuigd. De Amsterdammers huren de verdediger voor de rest van dit seizoen van AS Roma en hebben een optie tot koop bedwongen op de Ghanees.

Volgens Dello Russo moet het voor Kuffour geen probleem worden een definitief contract te verdienen in de hoofdstad. “Dat Ajax hem eerst een halfjaar wil huren is geen probleem”, aldus de belangenbehartiger van Kuffour in Sportweek. “We hebben niet te verbergen. In de zomer tekenthij een tweejarig contract, daar ben ik van overtuigd.”

Zonder Dello Russo was de 31-jarige oud-international van Ghana waarschijnlijk nooit bij Ajax terecht gekomen. “De transfer is eigenlijk door mij tot stand gekomen. Toen Stam stopte, heb ik Van Geel, die ik al sinds zijn Willem II-tijd kende, gebeld en hem verteld over Sammy. We hebben een DVD bekeken van een oefenwedstrijd uit augustus tegen West Ham United. Hij heeft dus zijn laatste wedstrijd in augustus gespeeld en niet in april, zoals overal wordt gezegd!”

Related posts