Vak 410 speelt met vuur; Hoofdsteward aan hartbewaking

Tot twee keer toe ontstond zondagmiddag brand op de tribune van Vak 409. ‘Een rookpot kwam te vroeg tot ontbranding in een rugzak’, vertelde de hoofdsteward tegenover highlow.nl, die later door de ernstige rookontwikkeling naar het AMC werd afgevoerd en nu aan de hartbewaking ligt. De brandjes zondagmiddag op de tribune van Vak 409 van de ArenA werden door hoofdstewards van de tweede ring Noord geblust. Door de ernstige rookontwikkeling is in ieder geval één van hen met klachten naar het AMC vervoerd. Zij ligt inmiddels aan de hartbewaking.

Het eerste brandje ontstond in een rugzak, waar een rookpot in stond. Die ontbrandde plotseling, waardoor rugzak en omliggende stoeltjes in de fik vlogen. Een kwartier later in de tweede helft gingen een paar rijen hoger wederom een paar stoeltjes in de fik door rookpotten. ‘Het kan gebeuren’, was de nuchtere reactie van een supporter. “We hebben hier al zolang op gewacht”, vertelde een steward highlow.nl. “Al die fakkels en rookpotten iedere keer. Je weet dat het een keer fout moet gaan.” Het viel op dat er geen paniek was, alsof de brand geregisseerd was door de tifosi, want vlak voor de brand werd door zo’n 20 supporters een spandoek in de lucht gehouden.“Riskant,” zegt één van de stewards van Vak 410, “zeker met een brandje ernaast. Maar goed, ze doen het zelf. Je moet er toch niet aan denken dat dat doek vlam had gevat, dan was de ellende niet te overzien geweest.” Volgens Ajax zullen er zeker maatregelen genomen worden. Ook een groep F-Siders wilde naar Vak 409 om maatregelen te nemen. Of zoals een woordvoerder zegt: “Je steekt je eigen huis toch ook niet in de brand!”

Related posts