Opgenomen Stweward weer naar huis; morgen gesprek 410 met Ajax

Gisteren is VAK410-steward Diana na de wedstrijd Ajax–feyenoord met longklachten opgenomen in het ziekenhuis omdat zij rook ingeademd had van een brandje op het tribunevak tijdens de Klassieker. Na een nachtje op de hartbewaking ter observatie mocht zij vandaag omstreeks 18.00 uur weer naar huis toe.

Vak410 verteld op haar website vandaag telefonisch contact met Diana opgenomen te hebben om te vragen hoe het met haar ging en uiteraard haar alle beterschap toe te wensen.

Morgen heeft een kleine delegatie van VAK410 tegen het einde van de middag een gesprek met Ajax. Aanleiding van dit gesprek is uiteraard de gebeurtenissen op het vak gisteren. Hier vlogen tot twee keer toe een aantal stoelen in de brand. VAK410 laat weten de brandjes spijtig te vinden. VAK410 hoopt morgen in het gesprek met Ajax tot een samenwerking te kunnen komen hoe de brandjes in de toekomst voorkomen kunnen worden. Vorig jaar heeft VAK410 ook veel problemen gekend na de klassieker van dat seizoen. Ajax heeft toen – in tegenstelling tot nu – zonder overleg sancties aangekondigd tegen VAK410.

Voorafgaande aan de wedstrijd van gisteren is het vak door een vuurwerkhond geïnspecteerd, deze heeft hier niets gevonden. Ook zijn alle spandoeken van te voren gecontroleerd. Toch doken er enkele spandoeken op tijdens de wedstrijd die mogelijk nog een staartje zullen krijgen. Enkele spandoeken leken namelijk verdacht veel op, en refereerden naar, een spandoek dat vorig jaar voor veel ophef zorgde.

Related posts