Gabri: ‘Davids en Perez niet groter maken dan ze zijn’

Gabri vindt dat er niet overdreven moet worden gedaan over de rol van Edgar Davids en Kenneth Perez bij Ajax. De Spanjaard beseft dat het tweetal belangrijk is, maar vindt dat men de middenvelders ook niet te groot moet maken. “Op zich is er nu wel een goede balans in het elftal, met Edgar en Kenneth erbij”, zegt Gabri op de clubsite van Ajax. “Maar je moet bepaalde spelers ook niet belangrijker maken dan ze zijn. Dat het minder ging, had vele oorzaken en er is dus ook geen eenvoudige oplossing waarmee alles meteen beter gaat.”

Over de competitie zegt hij dat geduld bewaren een belangrijke zaak is. “Vorig seizoen ging het na de winterstop ook steeds beter. Dat is logisch als je kijkt naar de omstandigheden. Dit jaar kwamen er weer vijf, zes nieuwe spelers en stond er al snel een nieuwe trainer voor de groep. Dan duurt het even voordat je een uitgebalanceerd team hebt staan, zeker als er nogal wat jongens wegvallen door blessures”, besluit de middenvelder.

Related posts