Ajax overklast feyenoord maar verzuimd monsterscore: 3-0

Ajax heeft vanmiddag met veel overmacht de klassieker gewonnen. De Amsterdammers waren negentig minuten sterker dan een onthutsend zwak spelend Feyenoord. Adrie Koster kon zijn ploeg slechts het missen van de vele kansen verwijten. De Rotterdammers werden volledig overklast.
KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Na vijftien seconden kreeg de thuisploeg al een enorme kans. Na slecht wegwerken van Kevin Hofland onderschepte Kenneth Perez de bal. De Deen vond Klaas-Jan Huntelaar, die goed schoot, maar zijn inzet werd gekeerd door Henk Timmer. Zeven minuten later was het wel raak voor Ajax. John Heitinga mocht opkomen en werd niet aangepakt door de Rotterdamse defensie. De centrale verdediger zocht het strafschopgebied op en schoot beheerst raak.

De Amsterdammers behielden de controle over de wedstrijd na de vroege voorsprong. Feyenoord kwam in het stuk niet voor en de ploeg van Bert van Marwijk had alle moeite om de tegenstander van zich af te houden. Pas in de 28ste minuut kregen de bezoekers een mogelijkheidje. Denny Landzaat schoot echter voorlangs.

De thuisploeg was niet onder de indruk en bleef het de Rotterdamse-defensie lastig maken. In de 33ste minuut kreeg Luis Suarez een honderd procent kans. De aanvaller kreeg de bal op maat van Huntelaar, maar de Uruguayaan schoot de niet te missen mogelijkheid hoog over.

Voor rust kwam Ajax dan toch op de zo dik verdiende 2-0. Na slecht uitverdedigen van Tim de Cler pikte Gabri de bal op. De Spanjaard passeerde Greene en De Cler alsof ze er niet stonden en gaf de bal prima voor op de vrijstaande Huntelaar. Met een ferme kopbal verschalkte de huidige topscoorder van Nederland feyenoord-doelman Timmer: 2-0.

Na de rust verzuimde Ajax uit te lopen naar een monsterscore. Het elftal van Koster maakte matig gebruik van de door de Rotterdammers gegeven ruimte en hield daardoor nog enige rotterdamse hoop in leven. De ploeg van Bert van Marwijk zette daar niets tegenover. De spelers leden veel balverlies, bleven klungelen en een fatsoenlijke aanval werd niet gecreëerd.

Pas in de 90ste minuut wist Ajax de overmacht op het scorebord verder uit te drukken. Greene ging totaal voorbij aan een mooie pass van Rasmus Lindgren. Huntelaar maakte dankbaar gebruik van het presentje en maakte zijn 21ste doelpunt van dit seizoen: 3-0.

Door de overwinning stijgt Ajax naar de tweede plaats, op ruime afstand van koploper PSV. De Eindhovenaren hebben 51 punten uit 23 wedstrijden, Ajax 44. sc Heerenveen zit de Amsterdammers verrassend op de hielen met één punt achterstand. Feyenoord, dat slechts één van de laatste zeven competitieduels won, heeft evenveel verliespunten als NAC, dat zesde staat.


De 1-0 van Heitinga
2-0: Klaas Jan Huntelaar!
3-0: Klaas Jan Huntelaar!KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax-Feyenoord 3-0 (2-0)
8. Heitinga 1-0
45. Huntelaar 2-0
89. Huntelaar 3-0

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 49893
Kaarten: Geel: Lindgren en Luque (beide Ajax), Hofland, Slory en Landzaat (allen feyenoord)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri (’89 Jurgen Colin), Kenneth Perez, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu (’76 Albert Luque), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez (’46 Dennis Rommedahl)

Opstelling Feyenoord:
Timmer, Fer, Greene, Hofland, De Cler, Landzaat, Hofs, Van Bronckhorst, Slory (’62 Mols), Makaay, De Guzman

Related posts