Stekelenburg, Heitinga en Huntelaar in definitieve Oranje-selectie. Emanuelson valt af

De selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Kroatië, die komende woensdag gespeeld wordt, bevat 21 spelers. Vergeleken met de 27-koppige voorselectie zijn onder meer Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Danny Koevermans, Dirk Kuyt en Kew Jaliens afgevallen.

De selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Kroatië, die komende woensdag gespeeld wordt, bevat 21 spelers. Vergeleken met de 27-koppige voorselectie zijn onder meer Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Danny Koevermans, Dirk Kuyt en Kew Jaliens afgevallen.

Denny Landzaat, die vorige week Wigan Athletic verruilde voor Feyenoord, behoort weer wel tot het keurkorps van Marco van Basten. Hij was tijdens de laatste twee EK-kwalificatieduels, tegen Luxemburg en Wit-Rusland, niet van de partij.

Opvallend is verder dat Van Basten liefst negen middenvelders opgeroepen heeft. Zeker in een 21-koppige selectie lijken de verhoudingen daarmee wat scheef te liggen, maar Van Basten ziet dat anders. “We hebben voor ogen om 4-2-3-1 spelen en met dat als uitgangspunt hebben we deze selectie samengesteld. Tot het EK zullen we in principe vasthouden aan dat systeem.”

De selectie:
Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Defensie: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (Hamburger SV), Denny Landzaat (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Related posts