Kuffour misschien toch bij de selectie voor de klassieker

Samuel Kuffour lijkt eerder zijn debuut voor Ajax te gaan maken dan werd verwacht. Hoewel de inspanningsfysioloog gisteren nog meldde dat hij vier weken nodig had om de verdediger klaar te stomen, meent Adrie Koster dat de Ghanees wedstrijdfit is. Kuffour zou zondag in actie kunnen komen. Op het perspraatje voorafgaand aan de Klassieker zei Koster dat Kuffour een fitte indruk op hem had gemaakt. Of de 31-jarige mandekker daadwerkelijk geselecteerd wordt, moet de komende dagen blijken. Woensdagavond tegen PSV (0-2 verlies) zat de Afrikaan, die al vier maanden geen wedstrijd heeft gespeeld, nog niet bij de selectie.

Koster zei verder dat hij hoopt dat zijn spelers een les hebben geleerd van het duel met PSV. De coach was bijvoorbeeld niet tevreden over het functioneren van zijn middenveld. “Daardoor werd te snel de lange bal gehanteerd”, meende de trainer. “De afstemming op het middenveld was niet goed. Dat moet zondag beter.”

Het Amsterdamse middenveld zal in ieder geval niet hetzelfde zijn als het middenveld dat gisteren op het veld verscheen. Edgar Davids kreeg in de blessuretijd rood en zal twee wedstrijden moeten toekijken. “Edgar weet dat hij zelf te ver is gegaan”, zei Koster. “Hij is zelf ook teleurgesteld. Maar de manier waarop hij speelt, is ook zijn kracht. Dat hebben we nodig.”

Related posts