De kater is groot: ‘Ajax ligt behoorlijk achterop’

De selectie van Ajax sjokte na de nederlaag tegen PSV (0-2) balend rond in de catacomben van de Amsterdam ArenA. De thuisclub verzuimde enkele grote kansen verzilveren, waardoor de Eindhovenaren het duel met twee bevliegingen beslisten. “We hebben de beste kansen gekregen, maar we scoren niet”, aldus Kenneth Perez tegenover FCUpdate.nl.

Met de analyse sloeg de Deen de spijker op zijn kop. Ajax was enkele keren zeer gevaarlijk, maar PSV haalde een optimaal rendement uit twee kansen. “PSV speelde heel behoorlijk en kon de situatie afwachten”, aldus Perez. “Ze hadden een voorsprong op de ranglijst en hoefden het spel niet te maken. Het grote verschil is dat zij de kansen wel hebben benut.”

Door het resultaat koesteren de Eindhovenaren een voorsprong van acht punten op Ajax. “Het was een belangrijke wedstrijd om aan te haken. Nu liggen we behoorlijk achterop”, beseft Perez, die ondanks de achterstand kansen ziet. “We moeten blijven geloven. Als PSV punten gaat morsen, moeten we profiteren. Wellicht is er dan nog iets mogelijk.”

De Deen wilde de tegenvallend presterende Edgar Davids niet openlijk afvallen. De aanvoerder van Ajax moest zelfs met rood van het veld na een harde overtreding. “We hadden het allemaal moeilijk”, stelt Perez. “Het was een slechte wedstrijd van onze kant, maar toch hadden we het gevoel dat we de partij konden winnen.”

Heitinga
“Zeer teleurstellend als je moet winnen en je doet het niet. In de eerste helft was er niets aan de hand en kregen we zelfs de beste kansen met Luis Suarez. En ook daarna kregen we nog een paar kansjes en dan komt PSV vlak voor rust op voorsprong,” aldus Ajax-speler Heitinga. “Na de tweede van PSV was de wedstrijd gespeeld. Het kwam er niet uit bij ons vandaag. De wil was er wel, maar het kwam er niet uit. PSV was effectiever dan wij. Het wordt heel lastig. PSV slaat nu een gat. Je mag nu helemaal geen punten meer verliezen,” sprak de verdediger over de kampioenskansen van de Amsterdammers.

Related posts