PSV toont zich effectiever dan Ajax: 0-2

In een belabberd slechte wedstrijd in de Amsterdam ArenA is Ajax onderuit gegaan tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen, zelfs zonder goed te spelen, met 0-2. Ajax speelde zonder overtuiging en bezieling. Verdedigend leek het nog wel goed in elkaar te zitten maar opbouwend schortte er veel aan. Kenmerkend was Edgar Davids, normaal gesproken een boegbeeld van inzet en kracht. De aanvoerder van Ajax raakte bijna geen bal goed en liep ogenschijnlijk zielloos over het veld.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

In de openingsfase was Ajax de betere ploeg en kreeg het ook de eerste kans. Suarez schoot echter naast. PSV zette de opbouw van de thuisploeg vroeg onder druk en werd daardoor steeds gevaarlijker. Vooral op het middenveld werd de slag gewonnen en het was dan ook wachten op een eerste treffer. Die kwam er van de voet van nieuweling Dzsudzsak. De Hongaar zette zichzelf ongestoord vrij op de rand van de zestien meter en ronde overtuigend af: 0-1.

Na rust kwam Ajax wederom fel uit de kleedkamer. Het kreeg enkele goede kansen, maar kwam niet tot scoren. De grootste was opnieuw voor Suarez, maar hij faalde oog in oog met Gomes, opnieuw. De genadeklap van PSV liet niet lang op zich wachten. Invaller Koevermans legde terug op de instormende Bakkal en die knalde de 0-2 binnen.

Daarmee was het duel beslist en speelde de bezoekers de wedstrijd volwassen uit. Onze uiterst zwak spelende aanvoerder Davids ging hierbij nog tweemaal over het randje. Hij ging eerst aan de zijlijn vol door op Jefferson Valval, maar kwam daar zonder kaart vanaf. Een minuut later was het wel raak toen hij met twee benen invloog op Alcides. Hij mocht alsnog voortijdig gaan douchen.

Volwassener
PSV kreeg twee kansen en maakte twee goals, Ajax verzuimde een van de vele kansen te benutten. Dat was in de ogen van Ajax-trainer Adrie Koster woensdag in Amsterdam het verschil tussen Ajax en PSV (0-2). „PSV speelde volwassener dan wij.”

Davids
Koster was niet te spreken over de actie van zijn aanvoerder Edgar Davids, die in blessuretijd rood kreeg. „Dat was onnodig, een stukje frustratie. Het was niet verstandig, maar het is wel gebeurd. Wij moeten verder en Edgar ook, we focussen ons op de volgende wedstrijd.” Op de vraag of hij Davids disciplinair straft, ging Koster in een interview met Tele2 niet in. De titel wordt lastig voor Ajax, erkent Koster. „Je weet natuurlijk nooit hoe dingen lopen, maar dit was uiteraard een fikse streep door de rekening.”

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax-PSV 0-2 (0-1)
41. Dzsudzsak 0-1
73. Bakkal 0-2

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 49822
Kaarten: Geel: Lazovic, Mendez (PSV), Rood: Davids (Ajax)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen (Emanuelson), Vertonghen; Gabri, Perez (Luque), Davids; Rommedahl (Kennedy), Huntelaar en Suarez.

Opstelling PSV:
Gomes; Kromkamp, Salcido, Simons, Méndez, Lazovic (Koevermans), Alcides, Farfán (Culina), Dzsudzsák, Marcellis en Bakkal.

Related posts