Kuffour pas over vier weken fit

Hoewel Ajax-aankoop Samuel Kuffour tijdens zijn presentatie meldde dat zijn fysieke gesteldheid ‘great’ was, zal het volgens de medische staf van Ajax nog vier weken duren voordat de Ghanese verdediger topfit is, zo meldt Het Parool. De 31-jarige Kuffour werd transfervrij overgenomen van AS Roma en hij tekende een contract voor een half seizoen. Ajax kan tot 20 mei van dit jaar een optie lichten om hem voor nog twee jaar vast te leggen.

”Ik zie hem bij Ajax niet zozeer als vervanger van Jaap Stam,” drukte technisch directeur Martin van Geel de twijfel uit over de capaciteiten van de verdediger die in het recente verleden tot de wereldtop behoorde. ”Sammy is iemand die met John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en de nog geblesseerde Gregory van der Wiel moet strijden om een basisplaats.” De bij AS Roma overbodige speler lijkt vooral een back-up bij schorsingen, blessures en ernstige vormcrises.

Related posts