‘Wat is de overeenkomst tussen Alves en Geert Wilders?’

Zo af en toe komen er van die berichten langs die eigenlijk niets met Ajax te maken hebben maar die we jullie toch niet wilden onthouden vanwege de fantastische inhoud. Zo nu de column van Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad van vandaag. Ziek van alle ophef over Alves schrijft hij zijn frustraties van zich af. Lees hieronder en geniet!!

Het is misschien een gekke vergelijking maar ik zie toch een belangrijke overeenkomst tussen Afonso Alves en Geert Wilders. Die twee zijn constant in het nieuws en het gaat volgens mij in beide gevallen helemaal nergens over. Die Limburgse pruikenmaker probeert een heel verkeerd beeld van de islam aan ons op te dringen. Vreselijke man. Laten we zwijgen over hem. Maar nee hoor, hij zit te klungelen aan een film en iedere krant heeft het erover. Negeren die gozer, hij heeft niks positiefs toe te voegen aan onze maatschappij en manipuleert alleen de media maar en dus ook ons. Kranten, televisiestations en radiozenders die het goed met de maatschappij voor hebben, boycotten deze carnavalsfiguur.

Alves is op een ander front irritant aanwezig in de publiciteit. Hij wil zo veel mogelijk geld pakken en dat verdelen met zijn vrienden, familie en zaakwaarnemers. Dat is heel jammer van zo’n goede voetballer, maar het zal wel. Hij heeft het er zel naar gemaakt met zijn gerommel. Al staat hij nog zeven keer voor een arbitragerechter bij de KNVB, het interesseert me niks meer.

Ik vond daarom de reactie van Gert-Jan Verbeek op de vraag naar Alves heel mooi. ,,Wie? Alves? Ken ik niet.” Belachelijk maken die types, dat helpt al een stuk.


Bron: Algemeen Dagblad

Related posts