Heitinga fit genoeg voor topper tegen PSV; Ook Lindgren van de partij, Kuffour niet

Trainer Adrie Koster van Ajax kan woensdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV toch gewoon beschikken over John Heitinga. De verdediger is op tijd hersteld van een voetblessure. Hij trainde dinsdag uit voorzorg nog apart. “Maar John gaat beginnen” verklapte Koster. Rasmus Lindgren maakt ook deel uit van de Amsterdamse selectie voor het duel met de koploper. “Hij is fit en heeft veel voor FC Groningen gespeeld. Daarom heb ik hem er meteen bij gehaald”, zei Koster. “Sammuel Kuffour zit nog niet bij de groep. We willen hem de komende dagen eerst testen. Misschien dat hij er zondag tegen Feyenoord wel bij is.” Beide aankopen trainden vandaag voor het eerst mee met de selectie.

Koster beseft dat Ajax alleen bij een zege gebaat is. “We moeten aanhaken. Na een zege op PSV is het verschil nog maar twee punten. Toch denk ik dat de competitie zelfs nog niet beslist is wanneer we verliezen. We maken het ons in dat geval wel heel moeilijk.”

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitesse zal Koster waarschijnlijk starten met Thomas Vermaelen naast Heitinga centraal achterin. Dat gaat ten kostte van Jan Vertonghen. Vreemd genoeg mag Urby Emanuelson daarintegen blijven staan. De linksback scoorde tegen Vitesse danwel de belangrijke 1-1 maar ging bij beide Vitesse-goals opnieuw, zoals zo vaak de laatste weken, niet vrijuit.

Koevermans verwacht geen basisplaats
Bij tegenstander P$v verwacht Danny Koevermans woensdagavond tegen Ajax niet in de basis te starten. De aanvaller maakte afgelopen weekeinde in de slotfase nog wel de winnende treffer tegen Excelsior, maar is in Eindhoven nog geen vaste waarde . “Uit de laatste vier wedstrijden hebben we tien punten gehaald, dus ik verwacht niet dat er iets aan het spelsysteem wordt veranderd “, aldus de spits in De Telegraaf. “We gaan dus weer gewoon op de bank zitten, zo is het nu eenmaal.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Perez en Davids; Rommedahl, Huntelaar en Suarez.

Related posts