Frank de Boer zeer te spreken over komst Kuffour

Frank de Boer kan zich zijn duels tegen de nieuwe aankoop van Ajax; de Ghanees Samuel Kuffour, nog goed voor de geest halen. Dat verklaart de jeugdtrainer van Ajax in het Algemeen Dagblad. De twee stonden in het seizoen 1994-1995 tegen over elkaar in de halve finale van de Champions League tussen Bayern München en Ajax. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel (0-0). De return werd 5-2, waardoor Ajax zich plaatste voor de finale en die in Wenen won van AC Milan.

“Daar stond wel een vent”, aldus De Boer maandag over Kuffour. “Niet zo’n kleine ook. Eentje die leiderschap uitstraalde. Daarom zal het mij benieuwen hoe hij zich hier bij Ajax redt. Dit is misschien wel een buitenkans voor Ajax. Eerst een half jaar huren, kijken of hij nog op niveau is en dan besluiten of je hem koopt.”


Kuffour is nu 31 jaar en mocht transfervrij vertrekken bij AS Roma, zijn Italiaanse werkgever. De Boer: “Ik herinner me Kuffour dus vooral van de tijd ervoor. Toen maakte hij op mij altijd een geweldige indruk. De laatste jaren heb ik weinig van hem gezien om de simpele reden dat ik de Serie A niet volg. Dat Italiaanse voetbal, dat vind ik helemaal niets.”

Bron: AD / AOL

Related posts