Week van de waarheid: Duels tegen PSV en feyenoord!

Ajax staat aan de vooravond van een hele belangrijke week: Woensdag spelen de Amsterdammers thuis tegen koploper PSV. Zondag wacht de confrontatie met aartsrivaal feyenoord in de ArenA. Kortom: de week van de waarheid.

Door het gelijke spel van zondag tegen Vitesse (2-2) is de achterstand op PSV, dat in de blessuretijd thuis tegen Excelsior wèl wist te winnen, opgelopen tot vijf punten. Verliezen woensdag tegen P$v zou een gapend gat van acht punten betekenen. Met een gelijkjspel schiet Ajax ook weinig op. Het enige dat telt is dus winst!

Terwijl Ajax en P$v tegen elkaar spelen ontmoet Feyenoord het AZ van Louis van Gaal. Voor AZ betekent dit duel, en dat van zondag tegen P$v de kans op nog enig eerherstel in een tot dusverre zeer telleurstellend seizoen. Feyenoord kaapte afgelopen vrijdag Denny Landzaat voor de neus van Ajax weg. De ex-Ajacied deed het net doen voorkomen of feyenoord op het juiste moment kwam maar wetende van de Ajax-interesse had hij natuurlijk als hij liever naar Amsterdam was gekomen gewoon even simpel zelf, of zijn zaakwaarnemer Sigi Lens, kunnen laten bellen met Van Geel. Een zwak excuus dus; of Ajax maar had moeten ruiken op welke dag meneer Landzaat wel toe was aan een overstap. Zeg dan gewoon; ‘ik wil liever met mijn maatje De Cler bij feyenoord voetballen en ben bang dat ik bij Ajax geen basisplaats krijg’!

Zondag staan de twee rivalen tegenover elkaar. Ongeacht de stand natuurlijk al een wedstrijd op zich die gewoon gewonnen moet worden! Dat feyenoord eindelijk na vele jaren weer eens meedoet bovenin de ranglijst maakt het alleen maar spannender. Kortom: Er staat een spannend weekje voor de boeg. Volgende week maandag kan de balans opgemaakt worden: Haakt Ajax (voorlopig) af, verandert er weinig in de stand of grijpen we de koppositie?! Laten we dat laatste hopen!

Related posts