Cruijff wordt ‘niet vrolijk’ van situatie bij Ajax

Johan Cruijff heeft voor de zoveelste keer het belang van een goede jeugdopleiding benadrukt. In zijn wekelijkse column in De Telegraaf uit hij zijn onvrede over hoe het er momenteel bij ‘zijn’ club Ajax aan toe gaat.

“Als ik zie hoe Ajax, toch de club van de opleiding, in een jaar tijd zo’n acht dertigers heeft gekocht dan is dat een veeg teken”, aldus Cruijff. “Een signaal, dat er blijkbaar onvoldoende kwaliteit vanuit de opleiding wordt afgeleverd. Waarvan jongens, die zelfs het Nederlands elftal halen, niet weten hoe ze aan de binnenkant moeten dekken.”

Hij heeft weinig goede woorden over voor het aankoopbeleid van de Amsterdamse club. “Dat gat wordt intussen gedicht door allemaal spelers van boven de dertig te halen”, vervolgt Cruijff. “Een paar is natuurlijk geen probleem, maar van de huidige situatie word ik niet bepaald vrolijk.”

Related posts