Ajax bevestigt officieel komst Samuel Kuffour en Rasmus Lindgren

Ajax meldt op de officiële website van de club nu ook dat men Rasmus Lindgren en Samuel Kuffour heeft gecontracteerd. De Zweedse middenvelder tekende vandaag een contract dat loopt tot en met 30 juni 2012. Lindgren speelde tot en met afgelopen zondag voor FC Groningen. De 31-jarige Ghanees komt transfervrij over van AS Roma. Kuffour tekende vandaag een contract voor een half jaar. In het contract is een optie voor een verlenging met twee seizoenen opgenomen.

Lindgren (geboren op 29 november 1984) startte zijn carrière als profvoetballer in Amsterdam, in het seizoen 2004/2005 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Ajax. In de zomer van 2005 vertrok de verdediger naar FC Groningen waar hij, onder meer als aanvoerder, tot en met dit seizoen actief was. Hij speelde 98 wedstrijden voor de club uit Noord-Nederland.

Niet vreemd
“Het is natuurlijk altijd opvallend als een club een speler eerst verkoopt en daarna weer terughaalt. Maar vreemd is het niet”, zegt technisch directeur Martin van Geel over de komst van Lindgren, die amper anderhalf jaar geleden voor slechts 300.000 euro verkocht werd aan FC Groningen en nu voor 2,5 miljoen euro teruggehaald is. “Rasmus is nu veel rijper dan tijdens zijn eerste periode bij Ajax. Hij bezit over heel veel duelkracht en heeft daarnaast een ontzettend goede wedstrijdmentaliteit. Met zijn komst is de selectie opnieuw een stuk steviger geworden.”


Links: Rasmus Lindgren terug bij Ajax. Rechts: Nieuwe aankoop Samuel Kuffour

Met Kuffour haalt de Amsterdamse club een gelouterde en ervaren kracht binnen. De Ghanees verdedigde tussen 1994 en 2005, met een kort uitstapje naar 1. FC Nürnberg, de clubeer van Bayern München. In Duitse dienst won Kuffour onder meer de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. In het seizoen 2005/2006 werd München (Bayern) verruild voor Rome, waar de verdediger zijn carrière vervolgde bij AS Roma. Afgelopen seizoen speelde de Ghanees op huurbasis bij Livorno, waarna hij het huidige voetbaljaar terugkeerde bij Roma.

Related posts