Ajax betaalt 2,5 miljoen Euro voor Lindgren

Rasmus Lindgren keert definitief per direct terug bij Ajax. De Zweedse middenvelder verlaat FC Groningen voor Ajax, en levert de Noorderlingen een bedrag van 2,5 miljoen euro op. Hij is, na Luis Suárez en Bruno Silva, de derde Groningen-speler die dit seizoen de Euroborg inruilt voor de Amsterdam Arena.

De overgang van Lindgren mag opmerkelijk heten. In 2005 mocht de 23-jarige Zweed bij Ajax op huurbasis vertrekken omdat hij niet goed genoeg zou zijn. Een jaar later nam FC Groningen hem definitief over, en ontwikkelde hij zich tot een belangrijke pion binnen het elftal van Jans.

Scouting overnemen?
Hans Nijland, algemeen directeur bij FC Groningen, laat aan De Telegraaf weten het onderhand zat te zijn. “Misschien is het slimmer voor Ajax om ons hele scoutingsapparaat over te nemen. Ik zou als Ajax zijnde toch eens kritisch naar mijn eigen scouting kijken.”

Nijland laat op de officiële site van de club met teleurstelling weten dat de club het bod niet kon weigeren. “Vanwege de gelimiteerde transfersom die in zijn contract is opgenomen was Groningen in deze transfer met de handen gebonden. Bijzonder vervelend, want Rasmus was voor ons een hele belangrijke speler.”

De club gaat echter niet bij de pakken neerzitten nu ook Lindgren de Euroborg verlaat. Zo zal FC Groningen zich nog voor het sluiten van de transfermarkt op 31 januari proberen te versterken met een nieuwe middenvelder. “Ons uitgangspunt is dat een nieuwe speler direct een toegevoegde waarde voor de selectie van trainer Ron Jans moet zijn. We laten ons hierbij niet opjagen door de factor tijd,” aldus Nijland. Volgens de geruchten zou Theo Janssen de nieuwe regisseur op het middenveld bij Groningen moeten worden.

Related posts