Voorbeschouwing Vitesse – Ajax

Vanmiddag om half 1 staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Bij Ajax zal, zoals eerder gemeld Bruno Silva zijn debuut maken. Ogararu moet daardoor genoegen nemen met een plaats op de tribune.

Vermaelen lijkt weer helemaal fit en zal waarschijnlijk in de basis starten. Over het meespelen van Emanuelson is nog geen duidelijkheid. De speler verliet woensdag na een charge van Keller met een blessure aan de rechterknie het veld. Zeker niet aanwezig zijn de langer geblesseerden Vurnon Anita, Laurent Delorge, Gregory van der Wiel en Nicolae Mitea.

Vitesse is bezig aan een wisselvallig seizoen. Eerder deze week werd in Tiburg met 4 – 0 verloren van Willem II. Trainer Aad de Mos hoopt dan ook dat zijn ploeg in de wedstrijd tegen Ajax zorgt voor wat eerherstel. De ploeg zal dat sowieso moeten doen zonder de geblesseerde Cees Keizer. Ook Yu Hai zal niet aan de start verschijnen. De speler heeft interlandverplichtingen voor China. Sansoni daarentegen lijkt volledig hersteld van zijn blessure welke hij opliep in de wedstrijd tegen Willem II. Hierdoor zal de basis van Vitesse hetzelfde zijn als voorgaande wedstrijden.

Het is de 24ste keer dat Vitesse en Ajax elkaar treffen in competitieverband in Arnhem. Van de 23 voorgaande edities won Ajax er selchts negen! Zeven duels werden verloren en eveneens zeven duels eindigde het duel onbeslist. Ajax scoorde in deze ontmoetingen 38 keer en kreeg 35 tegentreffers te incasseren. Van de laatste 5 ontmoetingen won Ajax er overigens 4.

Eerder dit seizoen won Ajax in de Amsterdam ArenA met 4 – 1 van de Arnhemmers. Suárez, Gabri, Luque en Huntelaar waren toen de doelpuntenmakers aan de kant van Ajax.

Kanonnen
Zoals eerder al gemeld zal Ajax worden onthaald door 70 serpentinekanonnen waarmee wolken van zwart/geel lint de lucht worden ingeschoten.

Scheidsrechter in Arnhem is Eric Braamhaar. Hij zal worden geassisteerd door grensrechters Patrick Gerritsen en Arie Brink. Vierde official is Mike van der Roest.

Related posts