Landzaat gaat in Rotterdam zelfs meer verdienen dan Albert Luque bij Ajax

De tijd dat voetballers bij Ajax de hoogste salarissen opstrijken lijkt voorbij. feyenoord gaat heel ver om in het jubileumjaar kampioen te kunnen worden, zo bleek uit de transfer van Denny Landzaat. Bij de concurrent in Amsterdam werd er met lichte verbazing op gereageerd. “Ik keek er inderdaad van op”, aldus technisch directeur Martin van Geel.

Nog niet zo lang geleden trachtte hij de middenvelder van Wigan naar Ajax te halen. In tegenstelling tot feyenoord kon Ajax echter niet voldoen aan de hoge salariseisen. Ter vergelijking: Landzaat gaat in rotterdam zelfs meer verdienen dan Albert Luque bij Ajax. “Dan had Landzaat dus veruit de best betaalde speler van Ajax moeten worden. En met alle respect voor Landzaat: voor hem wilden we geen uitzondering maken. Als het gaat om dit soort bedragen, haken wij af”, aldus Van Geel.

Verschil
Er is wel één verschil dat Van Geel zich aan mag rekenen: Met Landzaat haalt feyenoord wel iemand die in de basis zal spelen en Luque blijkt toch een paniekaankoop geweest die eigenlijk niets extra’s toevoegd. Sterker nog: Luque is een hele dure reservespeler!

Related posts