Huntelaar kan toch fluiten naar extra doelpunt

Het doelpunt van Huntelaar in de wedstrijd Ajax-FC Twente komt toch op naam van Twente-verdediger Edson Braafheid en niet op die van de Ajax-spits. De Amsterdamse club had bij de KNVB formeel bezwaar aangetekend over de toekenning van de treffer. De Spelregelcommissie van de KNVB ziet geen reden om het doelpunt op naam te schrijven van Huntelaar. “In mijn ogen speelt Braafheid de bal bewust. Deze wordt daardoor dermate van richting veranderd, dat de goal als eigen doelpunt opgetekend moet worden”, laat arbiter Roelof Luinge weten na een nadere bestudering van de wedstrijdbeelden.

Het seizoenstotaal van Huntelaar blijft daardoor vooralsnog steken op negentien goals. De aanvaller had het doelpunt graag op zijn naam gekregen voor Europese Gouden Schoen klassement.

Related posts