Van Basten wil naar Ajax maar intern voorkeur voor Rijkaard

Voetbal International weet te melden dat huidig bondscoach Marco van Basten er veel voor voelt om bij een Nederlandse eredivisieclub aan het werk te gaan. Buiten verschillende Nederlandse clubs zou Marco van Basten ook in de belangstelling staan van Bayern Munchen en Hamburg SV. De voorkeur lijkt echter uit te gaan naar een langer verblijf in Nederland en daarbij denkt van Basten in het bijzonder aan Ajax.

Volgens Johan Derksen bestaat er binnen Ajax een hoop weerstand tegen de komst van de oud-international en lijkt de voorkeur eerder uit te gaan naar Frank Rijkaard, die nu nog werkzaam is bij FC Barcelona. Ook Co Adriaanse wordt nog steeds als een serieuse optie gezien om als trainer aan de slag te gaan in Amsterdam

Oud-Ajacied Ruud Krol gaat er overigens van uit dat Marco van Basten vanaf volgend seizoen in de Arena te bewonderen is. “In de zomer zal Marco van Basten daar wel trainer worden, toch?”, aldus Krol in VI. “Lijkt me een prima keuze. Hij is een echte Ajax-man, die zonder overdreven goed voetbal resultaat heeft geboekt met Oranje.”

Bron: VI/Ajax Zone

Related posts