Basisplaats Silva tegen Vitesse nog onzeker; Van der Wiel zeker nog niet

Bruno Silva, die dinsdag een contract tekende bij Ajax, trainde donderdag voor het eerst mee met de selectie. Of de Uruguayaan tegen Vitesse meteen een basisplaats krijgt, is nog niet zeker. ,,Bruno heeft bij Groningen twaalf dagen apart van de groep getraind”, zegt Koster op Ajax.nl. ,,We weten wat hij in huis heeft, maar hij moet wel fit genoeg zijn. We hopen daar de komende trainingen meer inzicht in te krijgen.”

Gregory van der Wiel is er in ieder geval nog niet bij in Arnhem. Het herstel van de knieblessure van de jonge verdediger verloopt niet voorspoedig. ,,Gregory heeft steeds te maken met kleine terugslagen”, legt Koster uit. ,,Ik verwacht hem voorlopig nog niet terug bij de selectie. We willen hem rustig laten herstellen van zijn blessure.”

Koster hoopt dat zijn team tegen Vitesse net zo goed voor de dag komt als woensdagavond tegen Utrecht. De trainer verwacht zondag wel een ander type wedstrijd. ,,Ik denk dat Vitesse ons iets agressiever zal benaderen dan Utrecht deed. Utrecht liet ons komen, van Vitesse verwacht ik meer drang naar voren. Vooral omdat zij thuis spelen.”

Related posts