Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht: Nog zonder Silva en ook Gabri ontbreekt

Vanavond staat in de Amsterdam ArenA de 38ste competitie-editie van Ajax-FC Utrecht op het programma. Ajax zal nog niet kunnen beschikken over de nieuwe aankoop Bruno Silva. De overschrijving van de Urugayaan is net niet tijdig rond. Thomas Vermalen zal op de bank plaats nemen en wellicht invallen. Zeker niet van de partij is middenvelder Gabri. Deze heeft in de wedstrijd tegen NEC zijn 5e gele prent gehad en moet een duel schorsing uitzitten. Ook de geblesseerden Anita, Delorge, Mitea, Van der Wiel en Manucharyan zullen vanaf de tribune moeten toekijken.

FC Utrecht
Utrecht staat in de competitie op een verdienstelijke achtste plaats, slechts zeven punten achter Ajax. De Amsterdammers hebben echter wel één duel minder gespeeld. Utrecht won afgelopen weekend met 3 – 1 van Roda JC. De 3 goals van de Domstedelingen vielen in een tijdsbestek van 6 minuten. Utrecht zal het vanavond moeten doen zonder aanvoerder Gregor van Dijk en ex-Ajacied Cedric van der Gun. Beide spelers kampen met blessures. Daarnaast zullen Van Buuren, Shew-Atjon en Kopteff wegens uiteenlopende blessures ook niet aan de start verschijnen. Erik Pieters is wel weer inzetbaar. De jonge verdediger werd afgelopen week in verband gebracht met Ajax (zie eerdere bericht) maar ontkende zelf vervolgens daadwerkelijk contact te hebben gehad met Ajax (zie eerdere bericht).. Het is ook nog de vraag of Utrecht-trainer Willem van Hanegem vanavond op de bank zal zitten in de Arena. De 63-jarige trainer is nog altijd ziek en ontbrak gisteren tijdens de laatste training van zijn elftal.

Historie
Van de voorgaande 37 edities won Ajax er maar liefst 32. 2 maal gingen de domstedelingen met de zege aan de haal en drie maal eindigde het duel in een gelijkspel. Ook het doelsaldo is duidelijk in Amsterdams voordeel: 104 tegen 24. De laatste keer dat Ajax verloor was op 29 januari 2006. Het werd toen in de ArenA 1 – 4 voor Utrecht. Het enige doelpunt aan Ajax-zijde kwam toen van de voet van Rosenberg.

Laatste edities FC Utrecht-Ajax:
2001-2002 21-04-2002 Ajax-Utrecht 1-0
2002-2003 18-08-2002 Ajax-Utrecht 3-1
2003-2004 14-12-2003 Ajax-Utrecht 1-0
2004-2005 29-08-2004 Ajax-Utrecht 1-1
2005-2006 29-01-2006 Ajax-Utrecht 1-4
2006-2007 21-01-2007 Ajax-Utrecht 2-0

Blauw in staking
Rondom de ArenA zal er vanavond door agenten in burger flyers worden uitgedeeld aan supporters waarin hun uitleg staat mbt de stakingen van afgelopen tijd. De politie is dan officieel wel in staking maar de agenten die rond de voetbalwedstrijd moeten werken zijn wel in uniform aanwezig. Bij eventuele calaminteiten zal er ook direct worden opgetreden.

Related posts