Bruno Silva wellicht morgen al in actie voor Ajax tegen FC Utrecht: Transfersom 3,75miljoen

FC Groningen heeft vandaag bevestigd dat Bruno Silva per direct de overstap maakt naar Ajax. De noorderlingen hebben met de bekerwinnaar overeenstemming bereikt over de transfersom voor de rechtsback, die 3,75 miljoen euro bedraagt. De AFCA Supportersclub meldt dat de Uruguayaan zelf hoopt morgen in de thuiswedstrijd tegen Utrecht al zijn debuut te maken voor Ajax. Mocht dat niet lukken zal het debuut zondag plaatsvinden in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

“Een mooi bedrag, maar we houden een wrange nasmaak aan deze transfer over”, zegt algemeen directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen over de transfer van de Urugayaan.

Nijland doelt hierbij op het gedrag van Silva, die de afgelopen weken weigerde om nog langer voor FC Groningen uit te komen. “De manier waarop Silva nu van FC Groningen naar Ajax verhuist, verdient op z’n zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs. Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er wat ons betreft geen enkele speler tijdens de huidige transferperiode FC Groningen zou mogen verlaten. Daaraan hebben we tot afgelopen weekeinde vastgehouden. Wij konden niet bevroeden, niet overzien en we hadden ook niet verwacht dat Silva een houding zou gaan aannemen, zoals hij dat de afgelopen weken heeft gedaan”, zegt de directeur.


Bruno Silva toont trots tenmidden van coach Adri Koster en Technisch Directeur Martin van Geel het Ajax-shirt met nummer 3

“De clubleiding en de technische staf hebben lange tijd gedacht dat het gezonde verstand wel zou zegevieren en dat na het verwerken van de teleurstelling over een geblokkeerde transfer Silva weer gewoon zijn werk zou gaan doen. Afgelopen weekeinde hebben we echter met elkaar moeten concluderen dat de samenwerking tot niets meer zal leiden. Op een zeker moment word je min of meer gedwongen voor de minst schadelijke oplossing te kiezen en dat heeft ons er toe genoopt met Ajax aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, met bovengenoemd resultaat.”

Pijn verzacht
Nijland besluit: “Hoewel de afkoopsom meer dan behoorlijk is en daardoor de pijn verzacht, houden we een heel vervelend gevoel over aan de manier waarop deze hele situatie is gelopen. Wij zullen ons nu buigen over een mogelijke opvolger voor Silva. We hebben hiervoor de rest van deze maand nog de tijd, maar we trekken alleen maar een speler aan die ons direct kan versterken en in wie wij voor de volle honderd procent geloof en vertrouwen hebben.”

Hartstikke mooi
“Ajax is een grote club met een hele enorme uitstraling”, vertelt de 27-jarige verdediger op de website van Ajax. “Het is leuk om weer met Luis Suárez te kunnen samenspelen. We kennen elkaar natuurlijk ontzettend goed van FC Groningen. Hartstikke mooi dat we weer in hetzelfde team gaan spelen.”

Technisch directeur Martin van Geel was in zijn nopjes met de komst van de drievoudig international. “Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen, waren we hard op zoek naar versterkingen in de verdediging. Bruno Silva is iemand die perfect past in het Ajax-plaatje: een échte vleugelverdediger.”Zie ook eerdere berichten:
22 januari 2008: BRUNO SILVA VOOR 4,5 JAAR NAAR AJAX
21 januari 2008: ‘Ajax vandaag om de tafel met FC Groningen’
20 januari 2008: Ron Jans: ‘Als het aan mij ligt mag Silva vertrekken’
17 januari 2008: Melchiot als alternatief voor Silva op ‘rechtsback-lijstje’?
14 januari 2008: Silva: ‘Als ik me zo blijf voelen heeft het geen zin om shirt van Groningen aan te trekken’
11 januari 2008: Bruno Silva traint wel weer maar wil nog steeds naar Ajax
10 januari 2008: Silva komt niet opdagen op training Groningen en wil transfer naar Ajax forceren
10 januari 2008: Bruno Silva: ‘Ajax, Feyenoord of Fiorentina maakt mij niet uit’
10 januari 2008: Bruno Silva wil per direct naar Ajax
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts