BRUNO SILVA VOOR 4,5 JAAR NAAR AJAX

Bruno Silva krijgt alsnog zijn droomtransfer naar Ajax. De verdediger uit Uruguay tekent in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar. Als alle formaliteiten zijn afgerond en hij de medische keuring doorstaat, kan hij in principe zondag tegen Vitesse al zijn debuut maken.

Silva was in staking gegaan nadat FC Groningen had aangegeven niet mee te willen werken aan een overgang. Zondag liet trainer Ron Jans echter al weten dat wat hem betreft Silva per direct kon vertrekken. “Op deze manier wordt ons een transfer door de strot geduwd”, vond ook algemeen directeur Hans Nijland, die alleen daarom al zijn poot stijf wilde houden. Maar omdat er een patstelling ontstond en de club niets heeft aan een onwelwillende speler, zag FC Groningen gisteren geen andere mogelijkheid dan alsnog mee te werken.

De 26-jarige Silva, die meestal als offensieve rechtsback opereert, kwam in 2005 naar Nederland. Hij was bezig aan zijn derde seizoen in Groningen en speelde tot dusver drie interlands. Bij Ajax wordt hij herenigd met zijn vriend en landgenoot Luis Suárez, die eerder dit seizoen een transfer wist af te dwingen na een curieuze arbitragezaak. Wat dat betreft zal er veel spanning komen te liggen op de uitwedstrijd tegen Groningen, op zondag 13 april. Voor beide clubs kan die confrontatie eventueel beslissend zijn in de eredivisie.

Zie ook eerdere berichten:

21 januari 2008: ‘Ajax vandaag om de tafel met FC Groningen’
20 januari 2008: Ron Jans: ‘Als het aan mij ligt mag Silva vertrekken’
17 januari 2008: Melchiot als alternatief voor Silva op ‘rechtsback-lijstje’?
14 januari 2008: Silva: ‘Als ik me zo blijf voelen heeft het geen zin om shirt van Groningen aan te trekken’
11 januari 2008: Bruno Silva traint wel weer maar wil nog steeds naar Ajax
10 januari 2008: Silva komt niet opdagen op training Groningen en wil transfer naar Ajax forceren
10 januari 2008: Bruno Silva: ‘Ajax, Feyenoord of Fiorentina maakt mij niet uit’
10 januari 2008: Bruno Silva wil per direct naar Ajax
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts