Ajax legt B1-talent Rik Schouw voor drie jaar vast

Afgelopen week werd al bekend dat Ajax een aantal spelers van de B1 een contractvoorstel zal gaan aanbieden. B1-junior Rik Schouw lijkt de eerste gelukkige: De zestienjarige Schouw zal morgen een driejarig contract tekenen bij Ajax. Schouw laat in BN/De Stem weten dat voor hem daarmee een jongensdroom werkelijkheid wordt. “De volgende stap op weg naar het grote werk.” Het talent uit Roosendaal speelt in de succesvolle B1 van de Amsterdammers, die ongeslagen aan kop gaan in de Eredivisie.

Met het contract dat Schouw zal tekenen is hij er zeker van dat hij de volledig jeugdopleiding bij Ajax zal voltooien en één seizoen in het belofteteam aan het werk mag. De middenvelder hoopt vervolgens door te kunnen stoten naar de A-selectie. De jeugdspeler kwam eerder al uit voor RBC Roosendaal en begon bij de amateurs van DVO.

Hij speelde eerder al voor Oranje onder 17, maar is nu niet opgeroepen door bondscoach Albert Stuivenberg voor een voorbereidingstoernooi in het Spaanse La Manga. Over twee maanden moet Oranje zich namelijk zien te kwalificeren voor het EK. Zeven leeftijdsgenoten van Schouw zijn wel opgeroepen voor dit toernooi (zie eerdere bericht).

Related posts