Geslaagde rentree van Vermaelen in Jong Ajax

Na een afwezigheid van vier maanden heeft Thomas Vermaelen zijn rentree voor Ajax gemaakt. De verdediger speelde vanavond tegen Jong Haarlem één helft mee met de Amsterdamse beloften (uitslag 1-1). De Belg stond ruim vier maanden buitenspel met een enkelblessure. De 22-jarige speler raakte eind september 2007 geblesseerd aan het gewricht nadat hij tijdens de wedstrijd tegen AZ niet goed neer was gekomen na een kopduel met Graziano Pellé.

Na de wedstrijd was de Belg erg blij met zijn rentree. “Als je na bijna vier maanden revalideren eindelijk weer kan en mag spelen, geeft dat een goed gevoel. Gelukkig heeft de enkel het goed doorstaan. Ik kan alles weer doen. De enkel lijkt sterker dan voorheen”, aldus Vermaelen op de officiële website van Ajax.

Vermaelen durfde nog niet te zeggen wanneer hij weer kan spelen voor Ajax 1, mede omdat hij niet weet wat interim-trainer Adrie Koster met hem van plan is. “Het hangt van de trainer af, maar ook van hoe ik me voel. Maar als het aan mij ligt, ben ik er zo snel mogelijk weer bij. Veel trainen en wedstrijden spelen is op dit moment voor mij het belangrijkste.”

Vertrouwen
Ondanks de langdurige revalidatie toonde Ajax zijn vertrouwen in Vermaelen en brak de club begin december zijn lopende contract open. De international staat nu tot en met juni 2012 op de loonlijst van de eredivisionist.

Related posts