Engelaar: ‘Ik ga niet staken of zo, daarvoor is FC Twente me te lief’

De perikelen rondom de interesse van Ajax in Orlando Engelaar houden de gemoederen bezig. Een ‘buitenproportionele’ vraagprijs van vijftien miljoen euro, Joop Munsterman in de rol van stugge preses en Martin van Geel die met zijn opmerking ‘Hebben jullie het geld niet nodig?’ plotsklaps door half Nederland tot een arrogante bestuurder werd gebombardeerd. De hoofdrolspeler zegt zelf graag naar Amsterdam te willen verkassen, maar niet ten koste van een verstoorde arbeidsverhouding met zijn huidige club. “Ik ga niet staken of zo, daarvoor is FC Twente me te lief”, vertelt de 28-jarige international in het Algemeen Dagblad. ”Ik vind het mooi dat een grote club als Ajax zich heeft gemeld en zou graag de overstap maken. Ik ben nu eenmaal ambitieus en wil het hoogste bereiken.”

“Aan de andere kant kan ik begrip opbrengen voor het standpunt van FC Twente. Zij hebben te kennen gegeven geen spelers te willen laten gaan, dat is duidelijk. Het verhaal is dus duidelijk: ik moet nog even geduld hebben”, aldus de middenvelder, die in Enschede nog een contract tot volgend jaar zomer heeft.

Zaakwaarnemer Edward Burleson bevestigde vorige week al dat zijn cliënt geen vertrek zal gaan forceren. “Natuurlijk wil Orlando een keer de stap naar een nog grotere club maken. Zoals de meeste voetballers heeft ook hij ambities. Maar Orlando gaat zeker geen vertrek forceren door niet te spelen of weg te blijven bij trainingen.”

“Hij denkt nu eerst even na over de situatie en zal snel laten weten wat hij het liefst wil. Stel dat hij iets voelt voor een overgang naar Ajax, dan kan FC Twente zich daar niet helemaal doof voor houden”, aldus de belangenbehartiger.

zie ook eerdere berichten:
19 januari 2008:Ajax gaat niet in op belachelijke vraagprijs voor 29 jarige Engelaar
18 januari 2008:Twente wil slaatje slaan uit Engelaar
16 januari 2008:Ajax maakt echt werk van Engelaar
16 januari 2008:‘Ajax meldt zich bij FC Twente voor Engelaar’

Related posts