Ron Jans: “Als het aan mij ligt mag Silva vertrekken”

Bruno Silva mag zijn koffers in gaan pakken. FC Groningen-trainer Ron Jans heeft zich inmiddels neergelegd bij een vertrek van de Uruguayaan en verwacht niet dat de rechstsback ooit nog voor de Groningers in actie komt. “Als het aan mij ligt mag hij vertrekken”, zei Jans voor de camera’s van Tele2, na afloop van de met 3-1 verloren partij tegen FC Twente. Bruno Silva staat in de belangstelling van Ajax en wil zelf ook graag naar de hoofdstad verkassen.

“Ik heb geen flauw idee hoe de stand van zaken is rond de transfer naar Ajax”, ging Jans verder. Over de kans dat de verdediger nog zal spelen voor de noorderlingen reageerde de trainer vol sarcasme: “Die kans is altijd aanwezig. Net zoals de kans dat ik nog een vierde baby krijg. Ik geloof dat ik duidelijk ben.”

De trainer van FC Groningen benadrukte dat dit zijn persoonlijke standpunt is en geen clubstandpunt. ‘Dat is mijn mening. Wat de club daar mee doet is hun zaak. Ik heb nu even mijn hart kunnen luchten en dat is best prettig.’ Overigens gaf Jans ook aan dat hij ná 31 januari uit professionele overwegingen weer wél met Silva zou kunnen werken, als de club dat zou wensen.

Zie ook eerdere berichten:
17 januari 2008: Melchiot als alternatief voor Silva op ‘rechtsback-lijstje’?
14 januari 2008: Silva: ‘Als ik me zo blijf voelen heeft het geen zin om shirt van Groningen aan te trekken’
11 januari 2008: Bruno Silva traint wel weer maar wil nog steeds naar Ajax
10 januari 2008: Silva komt niet opdagen op training Groningen en wil transfer naar Ajax forceren
10 januari 2008: Bruno Silva: ‘Ajax, Feyenoord of Fiorentina maakt mij niet uit’
10 januari 2008: Bruno Silva wil per direct naar Ajax
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts