Ajax laat opnieuw punten liggen tegen NEC: 1-1

Op de slecht bespeelbare akker van het De Goffert stadion heeft Ajax vandaag opnieuw puntverlies geleden. Ajax begon de uitwedstrijd bij NEC zonder de geblesseerde verdedigers Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel. John Heitinga ontbrak wegens een schorsing, maar Edgar Davids stond weer in de basis. De eerste kans kreeg Ajax via Huntelaar, maar direct uit de tegenstoot scoorde NEC. Jeremain Lens mocht vrijuit schieten vanaf de rand van het strafschopgebied en krulde de bal om Maarten Stekelenburg.


Ajax kreeg meer grip op NEC nadat trainer Adri Koster in de tweede helft Leonardo en Dennis Rommedahl in het veld bracht. Zij vormden samen met Huntelaar, Suarez en Perez de vijfmansaanval van de Amsterdammers. Huntelaar, Leonardo, Rommedahl en Suarez misten grote kansen op de gelijkmaker. Bobson en Peter Wisgerhof verzuimden namens NEC van het gebrek aan Amsterdamse verdedigers te profiteren.

Negentiende treffer Huntelaar
Ajax kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van wie anders dan Klaas Jan Huntelaar; 1-1. Zijn negentiende alweer deze competitie. Suarez was in de hectische slotfase nog het dichtst bij een doelpunt. Hij zag zijn doelpunt echter terecht wegens buitenspel worden afgekeurd.

Top 3 laat punten liggen
Ajax profiteert door het gelijkspel niet van de misstap van P$V (1-1 bij VVV). feyenoord (1-2 verlies bij Excelsior) heeft dit weekend helemaal geen punt weten te pakken.

Tegenvaller
Een nieuwe tegenvaller is dat Gabri komende woensdag in het competitieduel tegen FC Utrecht noodgedwongen zal ontbreken. De Spaanse middenvelder stond op scherp en liep tegen NEC tegen een gele kaart op. Die kost hem automatisch een duel schorsing.

Niet goed begonnen
Adrie Koster vond dat zijn ploeg opnieuw niet goed aan de wedstrijd was begonnen, ondanks dat daar vooraf op gehamerd was. ‘Dat zie je dan niet terug in de eerste 20 minuten. We konden geen tweede ballen oppakken en dan sta je na 20 minuten met 1-0 achter. We wilden wat sneller de druk naar voren leggen, omdat we verdedigend kwetsbaar zijn. Dat moet je de verdediging ontlasten, maar dat kwam er niet uit. In de tweede helft pakten we het wel goed op, vond ik. Toen kon het beide kanten op. Wij kregen goede kansen, maar NEC ook. De ploeg wil echt wel, maar dat heeft ook te maken met een stukje vertrouwen. Dat zag je in het begin. De intentie was er wel om voluit te gaan, maar dat kwam er pas na rust uit. We moeten dit goed laten doordringen, maar er niet te lang bij stilstaan. Woensdag is FC Utrecht alweer de tegenstander, dus we moeten gewoon doorgaan.’


1-0 Lens


1-1 Huntelaar

NEC – AJAX 1-1 (1-0)
16. Lens 1-0
73. Huntelaar 1-1

Scheidsrechter: Dick Jol
Toeschouwers: 12.400
Kaarten: Geel: Nalbantoglu (NEC), Gabri (Ajax)

Opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, Drost; Sibum, Vadocz, Holman (81. Janssen), El-Akchaoui; Lens, Bobson (69. Worm).

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Ogararu (46. De Jong), Colin, Vertonghen, Emanuelson; Gabri, Perez, Davids (62. Leonardo); Bakircioglu (46. Rommedahl), Huntelaar, Suárez.


Related posts