Mitea verdacht van belastingfraude

Nicolae Mitea en diens zaakwaarnemers worden ervan verdacht belastingfraude te hebben gepleegd bij de transfer van de Roemeen naar Ajax in 2003. Net als negen andere voetballers uit zijn land wordt de blessuregevoelige aanvaller, die weg mag bij Ajax, nu voor het gerecht gedaagd door de Roemeense anti-corruptiedienst DNA. Dat maakte het instituut donderdag bekend.

Het zou gaan om een omvangrijke Roemeense operatie, waarbij tien miljoen euro zou zijn verdwenen. Het weggesluisde geld zou daarbij op rekeningen in Nederland en de Virgin Eilanden zijn gezet. In het geval van Mitea heeft Ajax mogelijk teveel betaald aan diens toenmalige werkgever Dinamo Boekarest. Dat is Internazionale ook overkomen, bij de transfer van Adrian Mutu in 1999 van datzelfde Dinamo. Mutu behoort eveneens tot de spelers die in het beklaagdenbankje zitten.

Related posts