MADURO PER DIRECT VOOR 3 MILJOEN NAAR VALENCIA

Hedwiges Maduro zet zijn loopbaan per direct voort in Valencia. Maduro heeft een akkoord bereikt over een contract voor 4,5 jaar. Vandaag of morgen hoopt hij de medisch keuring te kunnen ondergaan. Beide clubs waren er gisteren eveneens uit. Ajax zal de overgang echter pas wereldkundig maken zodra de bankgaranties binnen zijn. Met de transactie is 3 miljoen euro gemoeid.

Bij Valencia wordt Maduro herenigd met de trainers Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot. Onder dit duo maakte hij – samen met Urby Emanuelson overigens – drie jaar geleden zijn debuut in Auxerre, waar Ajax werd uitgeschakeld. Valencia verkeert al geruime tijd in zwaar weer en Koeman is bezig schoon schip te maken. Behalve Maduro liet hij ook het oog vallen op Carlos Salcido van PSV.

Op de rem
Koeman en Bruins Slot wilden Maduro vorig jaar al naar PSV halen toen hij steeds vaker op een zijspoor belandde bij Ajax. Uit die periode stamt ook de wrevel tussen club en speler. Ajax wachtte lang met een nieuwe aanbieding voor na 2008 omdat er weinig progressie zichtbaar werd. Toen hij dit seizoen weer een kans kreeg en meteen goed ging spelen, was het Maduro zelf die op de rem trapte. In december liet hij de afgesproken deadline verlopen.


De laatste officiële actie van Maduro in het shirt van Ajax: Rood in Dubai tegen Stuttgart

“Ik kon gewoon nog niet zeggen wat ik zou gaan doen. Ajax sprak weliswaar het vertrouwen in me uit, maar vorig jaar werd er nog uitgebreid aan mij getwijfeld. Ze gaven mij het gevoel dat ik mocht vertrekken en dat was ik niet vergeten. Daarom zei ik nu niet zomaar: ik teken wel eventjes bij. Ik vind dat ik het recht had om nog even te wachten. Zij hebben ook gewacht met het voorleggen van een nieuw contract. De belangstelling van een groot aantal clubs kwam er ook nog bij. Ik moest er dus goed over nadenken.”

Buiten de boot
De komst van Kenneth Perez zette hem aan het denken. Als iedereen fit is, komt Maduro zeker niet voor in de opstelling. En zelfs als niet iedereen fit is, zoals tegen NAC, kan hij buiten de boot vallen. Siem de Jong en Mitchell Donald kregen de voorkeur.

Toen Maduro zijn werkgever voor de jaarwisseling in de wachtkamer zette, wist technisch directeur Martin van Geel genoeg. Ajax wilde aanvankelijk zijn contract opwaarderen en met vier jaar verlengen, maar dat aanbod verdween na de weigering weer van tafel. Vandaar dat Ajax nu goede zaken doet, want over drie maanden is Maduro transfervrij.

“Je moet in zo’n geval een zakelijke afweging maken”, stelde Van Geel, die vorige week liet weten dat Maduro deze maand alleen mocht vertrekken indien zijn waarde voor het elftal marginaal zou zijn. Saillant detail is dat Ajax zondag in Nijmegen een groot deel van de achterhoede mist. Maduro had de rol van de geschorste John Heitinga kunnen overnemen.

Related posts