Van Geel: ‘We wilden helemaal niet van Maduro af maar hij mag nu in de winsterstop vertrekken’

Het contract van Hedwiges Maduro loopt aan het einde van dit seizoen af. Beide partijen hebben geen overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis, wat betekent dat Maduro de club zal gaan verlaten. Volgens technisch directeur Martin van Geel is het echter niet zo dat Ajax van de 22-jarige Maduro af wilde: “Wij wilden Hedwiges heel graag houden,” aldus Van Geel in een artikel van Sportweek. “We hebben hem aan het begin van het seizoen een aanbieding gedaan om zijn contract met vier jaar te verlengen en zijn salaris fors te verhogen. Hij heeft vier maanden de tijd gekregen om erop in te gaan. Als hij dan nog steeds twijfelt, moeten wij verder kijken.”

Maduro zei afgelopen vrijdag dat er bij hem iets knakte toen Ajax een jaar geleden aarzelde met het aanbieden van een contract. “Ik mis het vertrouwen bij de mensen van boven,” was de reactie van de middenvelder. Van Geel bestrijdt dat dit is gedaan om Maduro weg te krijgen. “Hij speelde op dat moment niet, dus het was voor beide partijen beter om even te wachten. Wij wilden absoluut niet van hem af.”

De kans is redelijk groot dat de verdedigende middenvelder al in deze transferperiode Amsterdam zal verlaten. “Als er een club komt die een goed bod doet, dan is Ajax bereid Hedwiges Maduro deze maand al te verkopen. Als zowel speler, verkopende als kopende club eruit komen, dan behoort dat tot de mogelijkheden,” aldus Van Geel.

Related posts