Ook Defour geeft aan dat hij misschien naar Ajax gaat

Steven Defour zegt een overgang naar Ajax nog altijd in het achterhoofd te hebben zitten. De winnaar van de Belgische Gouden Schoen aast niet zo zeer op een transfer, maar wil een vertrek bij Standard Luik komende zomer niet helemaal uitsluiten. “Ik hoop vooral elk seizoen progressie te maken”, vertelde de negentienjarige middenvelder na afloop van zijn gewoon trofee. “En of dat volgend jaar bij Standard of een andere ploeg is, zien we wel. Ik zou niet ongelukkig zijn als ik in Luik zou blijven. Misschien kunnen we onze grenzen in de Champions League of in het UEFA Cup-toernooi verleggen.”

In de competitie ligt Defour met de Rouges in ieder geval op Europees schema. Ook bij Ajax is voetbal over de landsgrenzen een vaste gewoonte. De Amsterdammers deden onlangs nog een bod van acht miljoen euro op de twaalfvoudig international, maar Standard weigerde mee te werken.

“Als Ajax eind dit seizoen weer aanklopt, zullen we met alle partijen weer om de tafel zitten. Maar als het dan weer nee wordt, dan is het nee”, aldus Defour. Hij heeft in Luik nog een verbintenis tot en met juni 2011.

Related posts