Ingezonden bericht: Boodschap aan supporters van de vakken 424 en 425

De AFCA Supportersclub wordt momenteel overspoelt met e-mails van supporters van de vakken 424 en 425 die het niet eens zijn met de aankomende verhuizing van hun vak naar de spiegelvakken 409 en 410. In de betreffende vakken is voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ een brief uitgedeeld, waarin wordt opgeroepen om het ongenoegen kenbaar te maken. In de genoemde brief is, naast Ajax en de Amsterdam Arena, ook het emailadres van de AFCA Supportersclub vermeld.

In eerdere berichtgeving heeft de AFCA Supportersclub aangegeven blij te zijn met de verhuizing van VAK410. Deze berichtgeving hadden wij genuanceerder moeten brengen, aangezien de indruk kan ontstaan dat wij er niet zijn voor de supporters (en uiteraard onze leden) van de vakken 424 en 425. Vanuit het oogpunt `sfeer` is de AFCA Supportersclub blij met de verhuizing van VAK410 naar 2e ring Zuid. Dit staat los van het feit, dat wij heel goed begrijpen dat supporters in de vakken 424 en 425 niet blij zijn met deze verhuizing.

De AFCA Supportersclub is nauwelijks betrokken geweest bij de verhuizing. Wij zijn uitsluitend geïnformeerd over de plannen. Bij dit soort operaties is het moeilijk om als supportersvereniging een rol in te nemen. Je kunt het namelijk nooit goed doen. Er zijn altijd supporters die je moet teleurstellen. Het besluit voor deze verhuizing is genomen door Gemeente Amsterdam, Amsterdam Arena, politie en Ajax.

Wij hopen oprecht dat voor alle supporters in de vakken 424 en 425, die het niet eens zijn met de verhuizing, op den duur een passende oplossing wordt gevonden.

Bron: AFCA Supportersclub

Related posts