Eredivisie CV sluit eerste biedingsronde voor uitzendrechten

Geïnteresseerde mediabedrijven hebben vanochtend bij de ECV een bod uit kunnen brengen op de televisierechten van de Eredivisie, zo meldt het ANP zojuist. Aan het einde van het huidige voetbalseizoen loopt het bestaande driejarige televisiecontract af. Mediabedrijven kregen tussen 10:00 uur en 12:00 uur de gelegenheid om hun bod bij de Eredivisie CV kenbaar te maken.

“Wij zeggen niet wie er geboden heeft en ook niet voor hoe veel”, liet voorzitter Alex Tielbeke van de ECV in een reactie weten. De ECV kan er nu namelijk voor kiezen om de biedingen ter goedkeuring aan de clubs voor te leggen of geïnteresseerde partijen tot een nieuwe biedingsronde uit te nodigen. Medio februari moet de volledige procedure zijn afgerond.

De ECV biedt twee hoofdpakketten aan: een samenvattingspakket en een live-pakket. Binnen dit live-pakket zijn weer drie verschillende pakketten van toepassing. Er kan geboden worden op een contractduur van drie, vier en vijf jaar. Afgelopen week wist De Telegraaf te melden dat Zesko (een samensmelting van drie kabelaanbieders; Casema, @Home en Multikabel) rond de honderd miljoen euro over heeft voor het totale rechtenpakket (zie bericht).

Related posts