KNVB ontneemt Huntelaar treffer

De KNVB heeft duidelijkheid geschept in de discussie omtrent het doelpuntentotaal van topscorer Klaas-Jan Huntelaar dit seizoen. Omdat in diverse media opschudding ontstond over het aantal doelpunten van de spits, werd nagegaan wat het correcte aantal was.

Het doelpunt waarover twijfel was ontstaan werd gescoord in het duel tussen Ajax en FC Twente (2-2) van 27 december. Bij 1-1 nam Huntelaar namens Ajax een vrije trap. De bal werd aangeraakt door Edson Braafheid, waardoor Boschker kansloos was.

Op het officiële, door beide clubs ondertekende, wedstrijdformulier staan Huntelaar en Braafheid (eigen doelpunt) als de doelpuntenmakers namens Ajax genoteerd. Door het ondertekenen verklaarde Ajax zich hiermee akkoord te gaan.

Volgens de KNVB-voorlichter kan er eventueel bezwaar worden aangediend tegen een verkeerd geregistreerde treffer, maar dat is nog nooit gebeurd, ook niet in dit geval. Huntelaar blijft dus steken op 17 doelpunten.

Eerder had de KNVB zich al verteld in het aantal gele kaarten van de Ajax-spits. Op het wedstrijdformulier van, hoe kan het toevallig, diezelfde wedstrijd tegen FC Twente stond geen kaart voor Huntelaar maar de KNVB had die per ongeluk wel opgevoerd en bracht doodleuk naar buiten dat de spits geschorst was de eerstkomende wedstrijd. Foutje!, zo bleek achteraf.

Related posts