Ajax maakt echt werk van Engelaar

Het tweede hoofdstuk in de zaak rondom Orlando Engelaar en de vermeende interesse van Ajax is aangebroken. Volgens Voetbal International bereidt Ajax een bod voor op de middenvelder van FC Twente. Het was De Telegraaf die woensdagochtend de officïële interesse in Engelaar in de schijnwerpers zette. De Tukkers zijn echter niet bereid om een belangrijke speler als Engelaar tussentijds te laten vertrekken en houden hem aan zijn contract tot medio 2009.

Zaakwaarnemer Edward Burleson liet eerder op de dag weten dat zijn cliënt geen vertrek zal gaan forceren. “Natuurlijk wil Orlando een keer de stap naar een nog grotere club maken. Zoals de meeste voetballers heeft ook hij ambities. Maar Orlando gaat zeker geen vertrek forceren door niet te spelen of weg te blijven bij trainingen.”

“Hij denkt nu eerst even na over de situatie en zal snel laten weten wat hij het liefst wil. Stel dat hij iets voelt voor een overgang naar Ajax, dan kan FC Twente zich daar niet helemaal doof voor houden”, aldus de belangenbehartiger.

De geboren Rotterdammer moet bij Ajax op de lange termijn de opvolger worden van Edgar Davis, die een aflopend contract heeft. Het is nog onduidelijk of deze zijn verbintenis zal verlengen.

Related posts