Perez: ‘Heitinga gunde me de strafschop’

Kenneth Perez vierde afgelopen zondag zijn rentree bij Ajax met een rake penalty. Vaste strafschopnemer John Heitinga was bereid om Perez de penalty te laten benutten, zo laat Perez weten in Het Parool. De 33-jarige Deen faalde niet vanaf elf meter en sierde op deze manier zijn terugkeer op met een doelpunt. Perez geeft aan dat hij geen moment twijfelde bij het nemen van de stafschop.

“John liet de bal aan mij, hij gunde me deze kans. Ik heb de penalty genomen op de manier zoals ik altijd penalty’s neem: hard en vol overtuiging. Wat ik dacht vóór ik de bal nam? Nu moet je het doen Kenneth. Het is niet zo dat mijn leven als in een film aan me voorbij trok. Het is maar een penalty. Natuurlijk is dit een opluchting voor mij. De mensen hadden hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Dat voel je, dat hoor je, dat proef je. Dan ben je blij als je dat waar kunt maken.”

Related posts