Ajax mogelijk zonder Davids tegen NAC: Koster gunt hem rust

Ajax zal morgenavond mogelijk zonder Edgar Davids aantreden tegen NAC Breda. Trainer Adrie Koster wil Davids graag wat rust geven. Dit liet hij doorschemeren tegenover het Algemeen Dagblad. Ajax zal in de komende vier weken zes wedstrijden moeten voetballen. Mocht Davids inderdaad op de bank beginnen dan is de kans groot dat Siem de Jong of Mitchell Donald de plek van Davids op het middenveld in zal nemen.

“Edgar heeft een half jaar niet gevoetbald vanwege een scheenbeenbreuk. Hij is nu net weer terug. Ik wil dus zuinig aan doen met hem. Dat lijkt me duidelijk. Als je vier, vijf maanden niets hebt gedaan is de kans op problemen groot, als je niet uitkijkt. Ineens heel veel wedstrijden spelen, is misschien wel onverstandig. De beslissing om Davids op te stellen, neem ik in overleg met de medische staf. Hij is fit, heeft ook geen fysieke klachten overgehouden aan de 70 minuten die hij tegen AZ speelde, maar we moeten wel goed met hem omgaan. Hij is belangrijk voor dit team”, aldus Koster.

Related posts