Zesko heeft 100 miljoen over voor uitzendrechten Betaald voetbal

Zesko Holding BV heeft zich gemengd in de strijd om de uitzendrechten van het Betaald voetbal. Zesko is een samensmelting van drie kabelaanbieders; Casema, @Home en Multikabel. Het bedrijf heeft volgens De Telegraaf rond de honderd miljoen over voor het totale rechtenpakket.

Marktleider
De voetbalrechten leveren ongeveer 70 miljoen euro per jaar op, wat betekent dat Zesko flink zal overbieden. De drie samengevoegde kabelbedrijven zullen vanaf mei onder een nog onbekende naam gaan werken. Met dit voetbalaanbod hopen zij het nieuwe concern stevig op de markt te zetten. Gezamenlijk bereiken de kabelbedrijven 3,5 miljoen Nederlandse huishoudens, wat neerkomt op 50 procent van de markt.

Talpa
De NOS zal eveneens meebieden op de tv-rechten van de eredivisie voetbal, meldde het ANP vorige week. In 2004 verloor de publieke omroep de uitzendrechten van de samenvattingen aan Versatel en Talpa. Voor dit seizoen hebben RTL en Tele2 de tv-rechten van het verdwenen Talpa overgenomen.

Op 17 januari moeten alle partijen hun laatste bod hebben ingediend bij Eredivisie CV. Zij kunnen bieden op een contractduur van drie, vier en vijf jaar.

Related posts