KNVB seponeert rode kaart Ajax – AZ van De Zeeuw

AZ-speler Demy de Zeeuw is maandag door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken, zo meldt de KNVB zojuist op haar website. De middenvelder kreeg gisteren in de met 6-1 verloren uitwedstrijd tegen Ajax een rode kaart na een handsbal. De international is door de uitspraak woensdag gewoon inzetbaar in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

De Zeeuw sloeg de bal kort voor rust, bij een hoekschop van Ajax, weg met zijn hand. Scheidsrechter Roelof Luinge stuurde de international uit het veld en gaf Ajax een strafschop.

De KNVB deed De Zeeuw maandag het voorstel van één wedstrijd schorsing. AZ ging niet akkoord, omdat De Zeeuw de bal van achter de doellijn wegsloeg. De Alkmaarders toonden de tuchtcommissie als bewijs beeldmateriaal. Daarop volgde vrijspraak.

Related posts