Huntelaar werkt aan doelpunten gemiddelde tegen AZ

Topscorer Klaas Jan Huntelaar heeft zijn moyenne dit seizoen opgeschroefd naar exact een doelpunt per wedstrijd. Na 18 duel heeft de meest productieve aanvaller van de eredivisie evenzoveel goals achter zijn naam staan. Met zijn twee treffers tegen AZ neemt Huntelaar verder afstand van Blaise N’Kufo. De Zwitser scoorde vrijdagavond eenmaal voor FC Twente tegen NEC.

De nummer drie op de topscorerslijst, Afonso Alves, zal waarschijnlijk geen gevaar meer vormen voor Huntelaar. De Braziliaan speelt dit seizoen in ieder geval niet meer voor Heerenveen, aangezien de Friezen – hoe de transferperiode ook afloopt – afscheid van hem hebben genomen. Enkel een eventuele overgang naar AZ zou nog roet in Huntelaar’s eten kunnen gooien.

Top 10 topscorers eredivisie
1. Huntelaar (Ajax) 18 doelpunten
2. N’Kufo (FC Twente) 14
3. Alves (SC Heerenveen) 11
4. Makaay (Feyenoord) 11
5. Nelisse (FC Utrecht) 11
6. Suarez (Ajaz) 10
7. Koevermans (PSV) 10
8. Perez (Ajax) 9
9. Den Ouden (Excelsior) 9
10. Berg (FC Groningen) 9

Related posts