Ajax wint ruim van middenmoter AZ: 6-1

Na een 0-1 achterstand werd er vanmiddag met liefst 6-1 gewonnen van ’titelconcurrent’ AZ. Uit de rebound bracht Ari de ploeg uit Alkmaar nog wel op voorsprong, terwijl De Zeeuw zich in buitenspelpositie bevond bij het schot op de paal van El Hamdaoui.Vertonghen bracht Ajax langszij en twee minuten voor rust kwam het breedkpunt van de wedstrijd. Vanaf dat moment moest AZ een helft lang met een man minder spelen, na een rode kaart voor De Zeeuw. Hij sloeg een kopbal van Huntelaar met zijn hand weg, achter de doellijn. Arbiter Luinge kende echter geen treffer toe, maar een strafschop, die door Perez feilloos binnengeschoten werd.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DEZE WEDSTRIJD

Met tien man wist AZ na rust nog een kwartier stand te houden. Ajax kreeg steeds meer ruimte en kon het slim uitbouwen naar een hoge score. Een assist van Perez stelde Huntelaar in staat de derde Ajax-treffer binnen te schieten en Bakircioglu maakte er halverwege de tweede helft 4-1 van.

In de slotfase maakte de ingevallen Leonardo (die tien maanden ontbrak vanwege een knieblessure) er 5-1 van, gevolgd door nog een doelpunt van Huntelaar. Alweer zijn achttiende doelpunt in evenveel competitiewedstrijden.

Trainer Adrie Koster glunderde na afloop van oor tot oor. “Het is lekker voetballen met Edgar Davids en Kenneth Perez op het middenveld. Dan zie je plotseling hoe veel kwaliteit we voorin hebben. Dit hadden we even nodig na zo’n slechte reeks in december.”

Koster hield ook oog voor de zwakke punten van zijn ploeg. “We waren achterin weer kwetsbaar. We misten niet alleen Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen en George Ogararu. We kunnen nog wel een goede verdediger gebruiken. Het is een publiek geheim dat we Bruno Silva zo snel mogelijk aan de selectie willen toevoegen. Hopelijk bereiken Ajax en FC Groningen snel een akkoord.”

Een mooie samenvatting:


Ajax-AZ 6-1 (2-1):
5. Ari 0-1
23. Vertonghen 1-1
44. Perez 2-1 (pen)
61. Huntelaar 3-1
67. Bakircioglu 4-1
87. Leonardo 5-1
89. Huntelaar 6-1

Arbiter: Luinge
Toeschouwers: 50.639
Geel: Heitinga, Stekelenburg, Vertonghen, Colin (Ajax), El Hamdaoui, Agustien (AZ).
Rood: De Zeeuw (AZ, 43).

AJAX: Stekelenburg, De Jong (Colin/46), Heitinga, Vertonghen, Emanuelson, Gabri, Perez, Davids (Leonardo/69), Bakircioglu, Huntelaar, Suárez.
AZ: Waterman, Koenders (Steinsson/78), Mendes da Silva, Donk, Opdam (S.Poulsen/74), De Zeeuw, Vormer, El Hamdaoui, Pocognoli, Ari, Dembélé.

Related posts