Maduro; ‘Er is weinig respect voor mij bij Ajax’

Hedwiges Maduro geeft in een groot interview in het AD blijk van zijn emoties en kijk op de zaak. Maduro lijkt de realiteit uit het oog te verliezen, Hij vergeet voor het gemak dat hij vorig seizoen als een krant heeft gespeeld en dat het uitgesloten is dat als je slecht presteerd je een beloning krijgt in de vorm van salaris verhoging en contract verlenging. Enkele weken geleden schreven wij al over de overeenkomst met de zaak Melchiot, het lijkt een herhaling van zetten.

Lees hieronder het interview zoals dat in het AD staat:

Hij wilde zich liever niet in harde bewoordingen over zijn grote liefde uitlaten, maar ontkwam er uiteindelijk toch niet aan. ,,Er is weinig respect voor mij bij Ajax,’’ zei Hedwiges Maduro gisterochtend na de training. Er rest de international daarom niets anders dan op te stappen bij de Nederlandse recordkampioen.

Maduro kwam tot zijn beslissing toen hij van technisch directeur Martin van Geel had begrepen dat de aanbieding die Ajax hem onlangs had gedaan, was ingetrokken. Van Geel had de 22-jarige middenvelder in december proberen te verleiden zijn contract bij de Amsterdammers te verlengen zodat hij niet transfervrij de Arena uit zou wandelen.

Maduro wilde echter nog even wachten met bijtekenen. Het motief daarachter was louter sportief, verklaarde hij. Hij wilde weten welke nieuwe trainer Ajax zou aantrekken en of de spelersgroep een kwaliteitsinjectie zou krijgen.

Dat laatste is deels gebeurd: Ajax legde Kenneth Perez vast. Dat Maduro door de komst van de Deen als veredelde rechtsback tijdens het winterstoptoernooi in Dubai dienst moest doen, zette hem aan het denken. ,,Dat zijn al tekenen,’’ zei Maduro gisteren.

,,Dan weet je eigenlijk al genoeg. De laatste jaren belandden transfervrije spelers bij Ajax altijd op de bank.’’

Maduro is een kind van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding en maakte op 27 februari 2005 zijn debuut in de hoofdmacht, in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-2).

,,Daarom doet dit pijn. Dit is toch mijn club. Maar ja, als ze de aanbieding intrekken betekent dat dus dat ik weg moet. Ik dacht dat de deur nog op een kier stond, maar die is nu knalhard dichtgeslagen. Daar heb ik het best moeilijk mee.’’

Achteraf waren zijn twijfels dus terecht, ging Maduro verder. ,,Ik dacht dat ik vorig jaar al weg moest, maar de trainer van toen (Henk ten Cate, red.) wilde dat ik bleef. Toen had Ajax nog een transfersom voor me kunnen vragen, nu ben ik een koopje. In december stelde Ajax een deadline, daar was ik het niet mee eens. Ik wilde me niet door Ajax onder druk laten zetten.

,,Ik wil spelen voor een club die honderd procent vertrouwen in me heeft. Dat gevoel heb ik hier niet. Jammer dat mijn gevoel in december toch juist is gebleken. Dit is mijn beste jaar tot dusver. Ik heb nog nooit zo constant en goed gepresteerd als nu. Daarom is het extra jammer dat zaken zo lopen.’’

Maduro is niet meer te vermurwen, ook niet als Ajax een nieuwe trainer aanstelt die het volste vertrouwen in hem uitspreekt. ,,Mensen boven de trainer moeten ook vertrouwen in me hebben. En dat is er niet.’’

Morgen , in de competitiewedstrijd tegen AZ begint hij op de reservebank. ,,Daarom ga ik nadenken of ik deze maand al weg moet, daar ben ik nog niet over uit. Ik wil het hier bij Ajax goed afsluiten. Het liefst met een kampioenschap, daar wil ik alles aan doen. Ik ben nu niet minder gemotiveerd. Maar als ik reserve blijf, is dat niet goed voor mij. Het EK staat voor de deur, daar wil ik graag bij zijn. Dus moet ik spelen. Wat heeft het voor zin hier langer te blijven? Over die vraag ga ik de komende dagen maar eens goed nadenken.’’

Martin van Geel erkent dat Maduro in januari verkocht mag worden als dat financieel aantrekkelijk is. ,,Maar voor een akkoord zijn drie partijen nodig,’’ zegt de technisch directeur. ,,De clubs en de speler dus. Dat hij weg wil, verrast ons niet. Hij ging niet in op een aanbieding van ons, dan is het logisch dat dit gebeurt.’’

Diverse clubs uit de Premier League zouden Maduro willen vastleggen, maar de inwoner van Almere denkt zelf aan een vereniging uit Zuid-Europa.

,,Ik blijf sowieso niet in Nederland, ik ga niet voor een concurrent van Ajax spelen. Ik maak me trouwens helemaal geen zorgen, ik kom wel goed terecht. Spanje en Italië hebben mijn voorkeur. Als tiener kon ik ooit naar Valencia, daar had ik zelfs bijna getekend. Ik zie het wel, de komende tijd.’’

Related posts