Ajax terug naar De Toekomst

Ajax wil dat het eerste elftal weer gaat trainen op De Toekomst. Ajax heeft plannen voor één groot Ajax Football Center. John Jakkes verklaarde zaterdag op de nieuwjaarsreceptie van Ajax dat hij het hele project binnenkort aan de betrokken wethouders van de gemeente Amsterdam voorlegt.

Het is de bedoeling dat niet alleen het eerste elftal van de ArenA naar jeugdcomplex De Toekomst verhuist. Ajax wil ook specialisten op het gebied van jeugd, coaching, voeding, opleiding en techniek in het nieuwe Ajax Football Center onderbrengen.

Het terrein van jeugdcomplex De Toekomst kan worden uitgebreid omdat naburige verenigingen als Kismet en De Bijlmer binnenkort naar Amsterdam Zuid-Oost verhuizen.

Profs
Ajax wil de profs al langer bij de jeugdteams onderbrengen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die verlaat was wegens een trainingskamp in Dubai, benadrukte Jaakke dat de Amsterdamse club ook in de toekomst de eigen opleiding de hoogste prioriteit blijft geven.

Ajax heeft inmiddels een commissie in het leven geroepen die onderzoekt hoe talenten minimaal vijf jaar bij de A-selectie kunnen blijven. “Van Sneijder hebben we nog vijf jaar heel veel plezier gehad”, verklaarde Jaakke.

Babel
“Babel vertrok al een jaar nadat hij was doorgebroken. Ajax moet het toch van de eigen jeugd hebben. We kunnen ons in geld niet meten met veel buitenlandse clubs. De nummer laatst van de Engelse competitie verdient aan tv-gelden al meer geld dan onze hele begroting.”

Ajax wil daarom betere afspraken maken met de ouders en de zaakwaarnemers van de talenten. “We willen samen groeien met onze sterke jeugdspelers. Van een enkele reis naar een Spaanse reservebank wordt niemand beter. Jonge spelers maken fouten, maar dat mogen ze bij ons.

Maar als die spelers te vroeg weg gaan, dan moeten we ze weer vervangen door spelers die weer veel fouten maken. Dat is op den duur niet vol te houden. We willen voetballers de kans geven om beter te worden. Maar daar moeten we zelf ook een beetje meer van gaan profiteren.”

Related posts